Turkisk utflykt

Jag ska inte skylla det uteblivna bloggandet på att jag varit bortrest. Snarare ska jag skylla på idétorka och brist på feedback.

Men jag har faktiskt VARIT bortrest. Nämligen i Turkiet. Så då tänkte jag visa lite vad jag käkat där.

Det här var nog den absolut största måltid jag någosin ätit, eller jag har i vilket fall aldrig varit så mätt. Jag övervägde mycket seriöst att stoppa fingrarna i halsen. Tyvärr var det så gott att det var svårt att låta bli att äta.

Jag gick till en resturang som jag ätit på en gång tidigare. Tyckte den verkade shysst. Beställde in Aubergine casserole. Fick först in detta. Ett stort bröd med två olika röror, ett fat med smör, ett med pepparfrukter och en sallad.

Efter at ha ätit detta var jag mätt. Då kommer huvudrätten. En gigantisk gjutjärnsform med fortfarande het bubblande auberginegryta, så god att jag inte hade kunnat gjort den bättre själv ( bästa betyg jag kan ge resturangmat)

Undertiden jag äter så frågar en av kyparna om jag vill ha mer bröd!  Jag ser nästan förolämpad ut, vad tror han att jag är, en sopsug? Omättlig? Allvetande skräphögen i Fragglarna?

Faktum är att jag inte behövde äta något mer än några nötter nästa dag!

Sedan kom det svåraste, nämligen att be om notan. “Min” kypare hade självklart satt sig ned för att prata med några andra, viktigare gäster. Nämligen sådana med bröst. Detta var ganska vanligt förekommande. Vill man ha bra service där så ska man inte vara kille. Å andra sidan slipper man rätt mycket oönskad uppmärksamhet också. Så vi kan säga att om man vill vara i fred, på gott och ont så ska man vara svensk kille i Turkiet 🙂

16 thoughts on “Turkisk utflykt

 1. S

  Härligt med Turkiet! Hur var vädret? Gjorde du några spännande utflykter? Är det auberginen som blir lite mosig och slimig när den tillagas?

  1. admin Post author

   Vädret var kalas, runt 30 varje dag. Gick ned mot 20-25 på natten. Man behövde inte AC, öppna dörrar och fönster räckte gott. Gjorde inga speciella utflykter, åkte till “stan”, altså till skillnad från turistorten där jag bodde flera gånger dock.

   Aubergine bli lite mosig när den tillagas ja.

 2. Pingback: we-b-tv.com

 3. Pingback: купить виагру недорого

 4. Pingback: гдз 6

 5. Pingback: гдз по химии

 6. Pingback: гдз по 6 класс

 7. Pingback: гдз разумовская

 8. Pingback: колягин гдз

 9. Pingback: гдз по алгебре класс

 10. Pingback: гдз по алгебре 8 макарычев

 11. Pingback: гдз русский язык 10 11

 12. Pingback: русский язык баранов гдз

 13. Pingback: гдз 10 11 класс

 14. Pingback: гдз тростенцова

Comments are closed.