Män som kokar kikärtor

Idag blir det inget smaskigt vegetarisk recept. Jag har redan kylen full med mat från mån- och tisdag. Men jag passar på att koka en laddning kikärtor för att frysa in. Lika bra att visa hur.

I morse innan jag gick till jobbet så hällde jag ut en påse torra kikärtor i en skål och fyllde på med vatten.

När jag kom hem var de nog blötlaggda, en sömnperiod eller arbetsdag brukar vara lagom tid. Sjölj de blötlaggda kikärtorna under kran i ett durkslag. Och häll ned  i en rejäl kastrull.

Om du vill spara tid och energi så koka upp vatten i en vattenkokare och fyll på. Lite salt är också helt okej att slå i.

Låt koka ca en timme. Under tiden kan man kolla på Uppdrag granskning om näthat, äta förrgårdagens blomkål, eller nått annat kul.

Om du hör att det fräser från köket så har det kokat över, bara att sänka värmen, torka spisen och se glad ut. Vill man undvika det så kan man skumma av det hela någon gång.

Fyll eventuellt på med vatten någon gång om kikärtorna inte är vattentäckta.

Efter en timme ca är ärtorna klara, häll av i durkslag och låt svalna. Använd de ärtor du vill i matlagning på studs, och frys in resten. Jag tänker frysa in alla denna gång.  Jag lovar att detta är 100 gånger godare än kikärtor på burk!

Så enkelt kokar man kikärtor. Massor av mat för lite pengar.