Majssoppa

Ruggigt väder = soppdax. Bestämde mig för att göra en majssoppa.

1 Gul lök
2 spetsiga paprikor/milda pepparfrukter
En slatt grädde
Fryst majs, typ ett par nävar
matfett, t.e.x. smör
vatten ca 5 dl

Spiskummin
Buljongtärning
Muskot
Rosmarin

Fräs lök i lite matfett, jag använde smör. Stjälp ned pepparfrukterna också. Samtidigt häller du vatten i en vattenkokare så vattnet är varmt sedan när det behövs.

När lökarna och pepparfrukten är lite mjuk, kasta i majs, spiskummin, rosmarin och buljongtärning. Och häll på en skvätt grädde.

Låt koka upp, tillsätt muskot och vatten, gärna kokande så går det fortare.


Gott som sjutton blev det. En riktig paradrätt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *