Omelett med spenat och fetaost

Jag tipsade i kommentarsfältet om att man kunde göra en omelett med spenat och fetaost. Dumt att tipsa om saker utan att visa allmänheten! Den här rätten kan jag rekommendera speciellt till alla er som blev övertygade om att spenat är äckligt i skolbespisningen. Skolans stuvade spenat med karaktär av fisljummet tapetklister kan få vem som helst att för evigt avfärda spenat som en äcklig produkt. Jag blev räddad av min fars spenatsnäckor med fetaost. Smakkombinationen spenat-fetaost-vitlök-muskot är en av mina favoriter ända sedan dess.

Om ni tillhör svenska skidlandslaget eller laddar för helgens vasalopp kan jag rekommendera att ni provar Dafgårds nya produkt “Torgnys köttbullar” gjorda på 100% äkta nötkött, taget direkt från Mantorpstravets veterinärklinik, perfekta när du ska höja prestationen utan att åka fast i dopningskontrollen.

Ni andra kan äta följande:

3 ägg
6 nuggets med fryst spenat, jag var väldigt osäker på mängden här, färsk spenat är självklart mer classy.
ca 100gr fetaost
3 vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
2 körsbärstomater, mest för syns skull
matfett, jag tog olivolja, du tar vad du har hemma, ok?

rosmarin
oregano
muskot (viktigt!)

Rör i hop samtliga ingredienser till en smet, mycket enkelt. krydda med generösa mängder rosmarin och oregano, använd inte så mycket muskot som de gör här.

Häll i en varm stekpanna som du redan har pytsat i en slatt matfett i.

Stek på låg värme, tanken är som vanligt att omeletten ska få stekyta på undersidan så att den glider i pannan före vändning. Dötiden används med fördel till att göra en drink.

Sådär, då är omeletten vänd, på kanten till höger ser ni resultatet av en bara till 90% lyckad vändning.

Nedan kan ni beskåda hur den ser ut före konsumtion.

I skrivande stund har jag ätit upp den del som är på tallriken och ska hämta mer. Hade jag fått besök hade jag definitivt skalat upp mängderna, men kanske snarare 1,5* än 2*

Det blev iallafall väldigt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *