Snabbcurry

Idag orkar jag inte göra något fancy, men vill även ha något gott. Perfekt läge att nyttja kikärtorna jag frös in i gårdagens inlägg.

1 lagom stor påse infrysta kokta kikärtor, en burk dito funkar säkert också
1 näve frysta wokgrönsaker eller två.
ca 1 msk olja.

Currypulver, i detta fall vegetable masala
soja, för sältans skull

Vad jag råkar hitta i kylen:
3 champinjoner
3 milda pepperfrukter /stark spetsig paprika
½ vanlig paprika.

Släng ned kikärtorna i en oljad panna.

Gör samma med lämplig mängd wokgrönsaker.

Kolla om du har nått kul i kylen, jag hittade några champinjoner och lite grönt.

Hacka det du hittar, släng ned i pannan, krydda med valfritt currypulver + soja

Ha på en slatt grädde.

Detta tar mellan 1-6 minuter beroende på vad man hittar i kylskåpet. Jämförbart med tiden det tar att beställa en pizza altså.

Sedan får det stå och puttra på spisen ett slag. Kanske 10-15 minuter, smaka av är bästa sättet att se om det är klart.  Jag valde att servera med mango chutney och mango pickles. Har för övrigt sett att Willys säljer det sistnämnda nu mera. Mango chutney finns ofta i vilken liten ICA som helst. Totalt sett från mål till start tog det 25 minuter att laga maten, varav max 5 minuter var effektiv tid. Smaklig spis!

Så lätt kan det alltså vara att göra en god vegetarisk curry på kort tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *