Jag har känt mig oinspirerad några dagar och inte lagat något värt att skriva om. Men igår kväll fick jag rentav frågan av en trogen läsare “vad har hänt med bloggen?” Så då kände jag mig manad att laga något gott.
Detta blir inte helt olikt Gobi masalan jag gjorde för någon vecka sedan. Men som en twist gör jag med jordnötter och grädde denna gång. Vad behovs? Jo:
1 Blomkålshuvud, eller ½ om det är jättestort
2 nävar jordnötter. Jag tog vanliga salta rostade från snackshyllan. Eventuellt kan det bli godare med orostade.
ca, verkligen ca 2 dl grädde
2 milda pepparfrukter / starka paprikor
1 lök
matfett
valfritt currypulver
lagerblad
soja eller salt
2 vitlöksklyftor
eventuellt även: en näve frysta kikärtor samt 4 körsbärstomater
Hacka löken och pepparfrukterna, mjukfräs i matfett. Tillsätt jornötter.
Tillsätt delad blomkål och currypulver.
Tillsätt grädde, lagerblad och eventuella tomater och kikärter, koka upp.
Kontrollera någon gång under koktiden att det inte kokar torrt i botten tillsätt isåfall vatten eller mer grädde. Smaka av att det är nog salt, annars salta. Ha i vitlöken på slutet. Total koktid här är kanske 10-15 minuter, eller när du tycker att blomkålen har rätt konsistens.
Gott blev det, men i ärlighetens namn tycker jag du ska skippa kikärtorna och ha i mer jordnötter i stället. Det ska jag nästa gång.